Politika zasebnosti

POLITIKA O VARSTVU PODATKOV ZA SPLETNO MESTO GENERACIJA €VRO

 

Izjava o zasebnosti za spletno mesto generacija €vro

Vsi osebni podatki, ki jih zagotovijo udeleženci, se bodo obdelovali skladno z zakonodajo EU in portugalskimi zakoni o varstvu podatkov, zlasti Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter z nadaljnjo zakonodajo o izvajanju teh pravnih instrumentov.

Ta dolžnost obveščanja pojasnjuje, zakaj se vaši osebni podatki zbirajo in obdelujejo, namen obdelave in kako lahko uveljavljate svoje pravice v skladu z zakonodajo o varstvu podatkov.

 

Kdo je odgovoren za obdelavo osebnih podatkov?

Banco de Portugal je upravljavec podatkov in je odgovorna za obdelavo osebnih podatkov, navedenih v prijavnici.

 

Namen – zakaj obdelujemo osebne podatke?

Osebe, ki se želijo prijaviti na tekmovanje, morajo biti starejše od 16 let in morajo izpolniti prijavnico na spletni strani Generacija €vro (www.generationeuro.eu). Vsi podatki udeležencev bodo dodani v zbirko podatkov. Vsi osebni podatki se zbirajo in obdelujejo za namene vodenja tekmovanja, dostopa do informacij, povezanih s tekmovanjem, razvrščanja udeležencev, podelitve nagrad ter vzpostavljanja stikov in zagotavljanja ustreznih informacij udeležencem.

Z vnosom svojih osebnih podatkov udeleženci soglašajo z objavo imena zmagovalne ekipe in imen njenih članov na spletnih straneh ECB in/ali nacionalnih centralnih bank in/ali z njihovo razglasitvijo na javnih prireditvah.

Na dneve, ko bodo podeljene nagrade v posameznih državah, in ob zaključnem dogodku bodo verjetno posnete tudi fotografije in kratki videoposnetki zmagovalnih ekip, ki jih bodo na svojih spletnih straneh objavile ECB in/ali nacionalne centralne banke in/ali druge institucije EU in/ali partnerji ECB, lahko pa jih te objavijo tudi na kanalih družbenih medijev, kot so Instagram, Facebook, Twitter in LinkedIn.

S predložitvijo zahtevanih osebnih podatkov udeleženci soglašajo z njihovo obdelavo. Udeleženci lahko kadar koli prekličejo soglasje, tako da se obrnejo na pooblaščenca za varstvo podatkov v Banco de Portugal (dpo@bportugal.pt). Njihovi osebni podatki se bodo prenehali obdelovati, ko bodo preklicali soglasje, vendar bo obdelava do preklica ostala zakonita.

 

Zakonitost in legitimnost obdelave osebnih podatkov

Zakonitost obdelave podatkov določata člena 6(1)(a) in 7 Splošne uredbe o varstvu podatkov.

 

Katere osebne podatke obdelujemo?

Obdelujemo:

  • podatke, ki jih udeleženci navedejo v prijavnici, kot so ime, priimek, ime šole, naslov šole, e-poštni naslovi in datumi rojstva dijakov;
  • fotografije in videoposnetke udeležencev, posnete med tekmovanjem.

 

Kdo bo prejel osebne podatke?

Osebne podatke bodo prejeli Banco de Portugal, subjekt, odgovoren za upravljanje konkurence, in tudi zunanji ponudniki storitev, ki sodelujejo pri organizaciji tekmovanja Generacija €vro.

Osebni podatki, ki jih zbira spletno mesto Generacija €vro, se bodo posredovali tudi Evropski centralni banki in nacionalnim centralnim bankam euroobmočja, da jim bodo po potrebi omogočili upravljanje konkurence na nacionalni ravni. Centralne banke, ki se jim lahko razkrijejo osebni podatki, so: Nationale Bank van België/Banque Nationale de Belgique, Deutsche Bundesbank, Banc Ceannais na hÉireann/Central Bank of Ireland, Bank of Greece, Banco de España, Eesti Pank, Banque de France, Banca d’Italia, Central Bank of Cyprus, Latvijas Banka, Lietuvos bankas, Banque centrale du Luxembourg, Bank Centrali ta’ Malta/Central Bank of Malta, De Nederlandsche Bank, Oesterreichische Nationalbank, Banka Slovenije, Národná banka Slovenska in Suomen Pankki – Finlands Bank. Za obdelavo osebnih podatkov, ki jo izvajajo nacionalne centralne banke, v okviru konkurence veljajo jamstva, določena v Splošni uredbi o varstvu podatkov.

 

Kako dolgo hranimo osebne podatke?

Banco de Portugal hrani osebne podatke, posredovane pri prijavi na spletnem mestu Generacija €vro, tri (3) leta od dneva, ko so bili predloženi.

Osebne podatke, kot so fotografije in videoposnetki, posneti med tekmovanjem, bo Banco de Portugal hranila tri (3) leta od dneva, ko bodo pridobljeni osebni podatki (vključno s portreti, fotografijami ali videoposnetki).

Osebni podatki v družbenih omrežjih, povezani s tekmovanjem, se bodo hranili toliko časa, kolikor je navedeno v izjavah o zasebnosti kanalov družbenih medijev.

 

Pravice udeležencev

Udeleženci imajo pravico do dostopa in popravka svojih osebnih podatkov, do omejitve obdelave podatkov in zahteve za izbris podatkov. Glede na posebnosti postopka obdelave podatkov imajo lahko udeleženci pravico tudi do prenosljivosti podatkov in ugovora v zvezi z obdelavo svojih podatkov.

Udeleženci lahko uveljavljajo svoje pravice ali zahtevajo pojasnila v zvezi z osebnimi podatki, tako da se obrnejo na pooblaščenca za varstvo podatkov v Banco de Portugal: dpo@bportugal.pt.

Udeleženci imajo pravico, da se glede obdelave svojih osebnih podatkov obrnejo na portugalski organ za varstvo podatkov (CNPD) kot nadzorni organ, na naslov https://www.cnpd.pt.

 

Politika uporabe piškotkov za spletno mesto Generacija €vro

Ta politika uporabe piškotkov je sestavni del politike varstva podatkov na spletnem mestu www.generationeuro.eu.

 

Kaj je piškotek?

Piškotek je besedilna datoteka, ki vsebuje informacije in se shrani v uporabnikovo napravo, ko uporabnik obišče spletno mesto.

Glavni namen piškotkov je prepoznati uporabnika pri dostopu do spletnega mesta in izboljšati kakovost spletnega mesta ter olajšati in poenostaviti njegovo uporabo.

Piškotki so bistvenega pomena za delovanje interneta; ne poškodujejo vaše naprave ter, če je to omogočeno v nastavitvah brskalnika, pomagajo prepoznati in odpraviti morebitne napake na spletnem mestu.

 

Ali spletno mesto www.generationeuro.eu uporablja piškotke?

Funkcionalni piškotki, ki jih ni mogoče onemogočiti, se uporabljajo za izboljšanje izkušnje brskanja, dostopa do uporabniškega profila in dostopa do drugih virov na varnih področjih spletnega mesta.

Spletno mesto uporablja analitične piškotke, in sicer prek Google Analytics, za zagotavljanje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletne strani. Ti piškotki zbirajo združene informacije za pregled nad tem, kako se spletno mesto uporablja.

Spodnja preglednica prikazuje vrste uporabljenih piškotkov in njihove namene. Več informacij o piškotkih: https://cookiedatabase.org/

 

Piškotek           ID piškotka       Veljavnost        Namen

Analitičen         _ga                1 dan    Štetje in sledenje ogledov strani.

Analitičen         _gat              1 dan    Filtriranje zahtevkov botov.

Analitičen         _gid               1 dan    Štetje in sledenje ogledov strani.

Funkcionalni     piškotek – sprejet          100 dni    Hramba informacij o sprejetju politike o piškotkih.

Funkcionalni     SESS*   23 dni   Za shranjevanje uporabnikove seje.

 

Banco de Portugal se zavezuje, da bo piškotke hranila samo za zgoraj navedene namene. Vendar pa nima nadzora nad njihovo uporabo s strani Googla, ki je odgovoren za analitične piškotke.

 

Kako omogočiti/onemogočiti piškotke?

Orodje za nastavitve omogoča nastavitve samo za analitične piškotke, za katere je potrebno predhodno soglasje. Funkcionalnih piškotkov ni mogoče onemogočiti.

Večina brskalnikov omogoča uporabniku upravljanje piškotkov, shranjenih v napravi, in njihovo takojšnjo odstranitev, če želi uporabnik onemogočiti lokalno shranjevanje piškotkov. 

 

Nastavitve brskalnika

Skladno z veljavno zakonodajo so na voljo informacije o tem, kako lahko uporabnik nastavi brskalnik za upravljanje ter ohranjanje zasebnosti in varnosti v zvezi s piškotki prek povezav za dostop do uradnih spletnih mest glavnih brskalnikov, tako da se lahko odloči, ali bo uporabo piškotkov sprejel ali ne.

V nastavitvah brskalnika lahko torej blokirate piškotke.

Nastavitve piškotkov lahko spremenite tudi v nastavitvah svojega brskalnika.

 

Imate kakšno vprašanje?

Če imate o varstvu podatkov še kakšno vprašanje, nam lahko pišete tudi na tekmovanje@bsi.si.